Gironella

Gironella

Gironella és una Vila de la riba del Llobregat, amb un llegat històric indiscutible, la riquesta patrimonial i arquitectònica és el reflex de la vitalitat de la Vila.

Amb un passat medieval, que encara avui perdura i una revolució industrial tèxitil encara present a al memòria de tots Gironella va esdevenir el que tothom n’anomena la Perla del Llobregat.

La importància de la Vila ha fet que històricament compti amb un llegat d’entitats culturals infinita, on la música, el cant, la dansa, al tradició i la gastronomia avui encara hi són ben presents.

Gironella és una Vila que amb els darrers anys a banda d’apostar fort per la cultura, per la preservació del patrimoni arquitectònic, la dinamització, la preservació de la seva dansa més solemne, l’Almorratxa, així com una aposta per la creció artística a través del suport dels projectes d’artistes locals amb repercusió nacional, a través del teatre, el cinema, i de les petites obres d’artistes emergents amb el projecte de Pobles Creatius de Testimoni escènic de la residència d’artistes de Cal Gras d’Avinyó, ha fet que Gironella sigui una de les viles en tamany de les més actives culturalment.

Gironella disposa de grans equipaments culturals, i això és correspost amb una programació cultural estable de primer nivell i fora del comú dins la tipologia i mida de pobles semblants.

Impulsa un mercat nadalenc pioner a Catalunya, així com varis festivals de música, cant, poesia, magia i microteatre.

És per això que creiem que Gironella és mereix ser considerat Poble de l’Any!

POBLE CANDIDAT A

Premi MILLOR POBLE CULTURAL

Bck to top