Avià

Avià

Avià, situat a tocar de la capital de comarca, compta amb un nucli principal, amb la colònia de La Plana, amb l’antiga colònia agrícola de Graugés i amb el Barri de la Creu.Hi podem trobar les boniques esglèsies romàniques de Santa Maria d’Avià i Sant Vicenç d’Obiols, aquesta última amb antecedents visigótics i amb diverses tombes excavades a la roca. Com a paratge natural cal destacar el llac de Graugés, construit per Agustí Rosal l’any 1887.

POBLE CANDIDAT A

Premi MILLOR POBLE CULTURAL

Tenim moltes entitats i associacions de les que destaquem el Centre d'Estudis d'Avià especialitzats en l'edició de molts llibres sobrediferents ambits de la comarca, el poble es una exposió d'art a l'aire lliure amb multitud de murals i escultures al carrer, també celebram el festival d'estiu anomenat AVIART que cada any es basa en una disciplina artistica diferent.

Premi MILLOR POBLE TECNOLÒGIC

El nostre poble ha posat la tecnologia en concret la de les plaques solars al servei de la sostenibilitat i l'eficiència energètica. No solsament hem transformat els equipaments municipals, basats en aquest criteris sinó que ens hem convertit en divulgadors de les diferents accions que es poden fer de manera local per la lluita contra el canvi climàtic (Firhabitat) (Subvencions directes als veíns )( modificacio del POUM) ETC.ETC.

Bck to top