Artés

Artés

Situada al Pla de Bages, Artés es una vila amb més de 1.100 anys d’història. És un poble arrelat a la terra gràcies a una important tradició de les vinyes i conreus com demostra el seu entorn de plantacions i construccions de pedra seca. Justament la vinya i l’enoturisme són el seu principal reclam.

Premi MILLOR POBLE AGRICOLA

Des de fa molts anys la vinya ha sigut un dels trets distintius d’Artés, fins al punt de comptar amb 3 cellers amb una llarga història. Un d’aquests va esdevenir la primera cooperativa que elaborava cava de Catalunya. A part de la vinya, Artés també compta amb una àmplia extensió de camps de cultiu de secar.

Durant els últims anys s’ha fet una gran aposta pels productes locals i de proximitat. El punt de llança del conjunt de polítiques que s’han impulsat per a potenciar aquest sobirania alimentària, han estat els concerts de proximitat del mes de juliol, adornats amb diferents activitats (cates, xerrades, tallers, etc.) pensats per donar a conèixer a productors de la zona. També a les populars Fira d’Artés i Festa de la Verema del Bages celebrades al poble, s’han creat espais exclusius per a fomentar tot el món sobirania alimentària.

Ens hem de creure les capacitats que la nostra terra i el nostre clima ens brinda a diari per aconseguir al màxim gaudir d’una sobirania que no només doni suport al producte de proximitat, si no que fomenta la lluita envers al canvi climàtic, una alimentació més sana i més treball i manteniment de la terra que ens envolta.

Bck to top